Badrumsväggen

Mitt semesterprojekt sommaren 2001.

Som husägare finns det alltid arbete att göra på huset. Sommaren 2001 var familjens stora projekt att bygga om badrummet. Varmvattenberedaren sitter bakom badkaret, täckt av en vit melaminskiva. Istället för att tapetsera skivan ville jag prova på dekorationsmålning.

 

Min man började med att slipa skivan och grundmåla. Jag tejpade konturerna runt “fusk-kaklet” och målade romberna med akrylfärg på tub. Efteråt såg jag att jag slarvat med mätningen så romberna blev lätt skeva. Sen var det dags att tejpa igen, även för hörnskarven. Jag började med att “smutsa ner” kantytorna med mörkbrunt och grått.

4

2

Här målar jag kortsidorna. Tejpen som markerar skarven mellan “stenarna” sitter på långsidan. (Hoppas ni förstår hur jag menar.) Jag lägger på färg i klickar med pensel i två nyanser som passar till badrummets golv och vägg.

Jag svampar ut färgen. Inte för tjockt färglager, “smutsfläckarna” skall lysa igenom svagt.

8

11

Här ser man skarven. När kortsidorna torkat flyttade jag tejpen från den omålade sidan till den målade för att färgen skulle gå kant i kant.

Första etappen klar, all tejp borta.

16

18

Med pensel målade jag de vita linjerna mörkblå, avsiktligt ojämnt. Torka…… Ännu mer tejp, smalare den här gången, i mitten av de blå linjerna.

Min man, som förresten tagit alla bilder hittills, lade på guldfärgen.

20

21

Det tog flera dar att måla då varje lager måste torka ordentligt. Snyggt med guldet, men irriterande att romberna blev skeva.

Sista etappen. Med djur från barnteckningar som förlaga skar jag till schabloner i ritningsfilm och svampstöpplade med akrylfärg. Smådetaljer kan man måla för hand.

22

 

helbild

 

Skivan är färdigmålad och på plats i badrummet. Nedan några detaljer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *